Susila'nın Çikolata Soslu Vanilyalı Keki
3 yumurta ( oda sıcaklığına gelmiş olmalı )
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından biraz az fındık ya da zeytinyağı
1 su bardağı süt ( Sütü de çok soğuk olmasın , biraz erken dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına gelmesinde fayda var )
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yeterince un
Yapılışı
Yumurta ve şeker iyice beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Yaklaşık 10 dakika kadar çırpıyorum. Üzerine fındık yağı, süt, vanilya eklenir. Yeteri kadar un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir. ( Un ve kabartma tozunu ekledikten sonra sadece malzemelerin karışması yeterli, çok fazla çırpılmamalı. ) . Unu çok fazla koyunca yerken boğuluyormuş gibi oluyor, az da koyunca kek kabarmıyor. Kıvamını ben göz kararı ayarlıyorum çünkü un markasına göre kullanılacak olan miktar değişiyor. Unlanmış yağlanmış kalıpta 170 derecede 30-40 dakika civarı pişirilir. Fırın ısısı ve süresi fırına göre değişeceğinden kürdanla kontrol ederek pişirmekte fayda var. Kalıptan kek soğuyana kadar çıkartmayın , yapışma tehlikesi yaşanabilir:)
Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı da üzerine dökelim.
Afiyet olsun....
Bu malzemeler ile yapacağınız kek için yaklaşık 20 cm lik bir kek kalıbı kullanabilirsiniz.
Bu malzemeler ile yapacağınız kek için yaklaşık 20 cm lik bir kek kalıbı kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder