26 Kasım 2013 Salı

KEDİDİLİ ŞIK PASTA


Çok uzun zamandır bu tarz bir pasta yapayım istiyordum, bir bahanesi olması gerekiyordu , ve  Dilek'in doğum gününe kısmet oldu.  Evde kedidilim olup oğluşum da erkenden uyuyunca fırsat bulup  işe koyuldum . 


Malzemeler 

1.5 paket kedidili bisküvi 

5 su bardağı süt 

4 yemek kaşığı un 

2 yemek kaşığı nişasta 

1 su bardağından biraz fazla şeker

3 yemek kaşığı tereyağı 

2 adet muz 

süslemek için fındık , vb... 

Ve tabiki bu pastamızın olmazsa olmazı kurdela 

Yapılışı 

Süt, un,nişasta ve şekeri sürekli karıştırarak kremamızı yapalım, hafif kaynamaya başlayınca tereyeğımızı ekleyelim, biraz da bununla kaynattıktan sonra ılımaya bırakalım . Ve pastamızın temeline başlayalım. 
Çember kalıbımızın tabanını strech film ile saralım ki pastamız kolay çıksın . Kalıbımızın yüksekliğine göre kedi dillerimizi keselim. Biraz şekerle bir kese sütü tatlandırıp bu bisküvileri hafife ıslatıp kalıbımızın kenarları boyunca dizelim.  Kesmeden arta kalan kedidillerimizi tabana dizelim. Üzerine kremamızı güzelce ekleyelim. Araya muz dilimlerimizi koyalım, sonra bir kat daha kedidili ve üstüne de krema sürerek süslemeye geçelim. Muzlarımızı dilim dilim üstüne ,dövülmüş fındığımızı da üzerine serperek dolabımızda bir gece bekletelim. Sonraki gün çemberimizi yavaş yavaş açıp kurdelamızla fiyonkumuzu yaptık mı pastamız tamam . 

Afiyet olsun.......

Farklı kremalarla , farklı süslemelerlede yapabilirsiniz. Üzerine çikolata sos da çok yakışır. Tamamen size kalmış , gerisi.... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder