19 Kasım 2013 Salı

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYELERİM

Malzemeler


200 gr margarin ( oda sıcaklığına gelmiş olmalı ) 

1 su bardağı toz şeker (170 gr)

2,5 su bardağı un (275 gr)
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu (10gr)
8 yemek kaşığı damla çikolata (  daha az ya da daha fazla da koyabilirsiniz )


Yapılışı:

Margarini ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser kullanarak margarin ile şekeri pürüz kalmayacak ve krema gibi oluncaya kadar çırpın. Krema haline gelen karışıma 1 adet yumurtayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Yumurta tamamen karışınca unu, kabartma tozunu ve damla çikolatayı ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın. Bu aşamada mikser kullanmayın.Kurabiyeleri varsa dondurma kaşığı yoksa yemek kaşığı ile 3-4 santim aralıklarla  yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.  165 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkan kurabiyeleri  oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin ve servis yapın.

Ben bu kurabiyeleri çok sevdiğim Gülbeyan Ablamın oğlunun kına gecesi için hazırladığımdan kalp kalıpları kullandım , unu biraz daha artırmak zorunda kalabilirsiniz kalıpla çalışacaksanız.  Kalıpla kesim yaparken  hamurun altına ve üstüne yağlı kağıt koyup merdane ile yağlı kağıt arasından açarsanız yapışmayı önlemiş ve pürüzsüz bir görünüm kazanmış olursunuz. Kalıplı  kurabiye çalışmalarında  kurabiyeler biraz daha inceldiğinden fırında biraz daha az tutun,  kontrollü pişirmek gerekiyor. Maalesef benim fırınımın fan tarafına gelen kısmı çabuk pişiriyor , tepsiyi çevirmem gerekiyor. Pişme esnasında da başındayım kurabiyelerimin yani:) 

Afiyet olsun...... 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder