6 Ocak 2014 Pazartesi

DAMA PASTA TARİFİ 

Bu pasta için iki adet pandispanya yapacağız. Bir tanesi vanilyalı, diğeri ise kakaolu. Hazır pandispanyadan da yapabilirsiniz, ama bence kendi yaptığımız daha lezzetli oluyor . 

Vanilyalı pandispanya

4 adet yumurta  
4 kahve fincanı şeker 
4 kahve fincanı un 
1 kahve fincanı su
1 pkt kabartma tozu 

Yumurtaları oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim .Su da ılık olursa daha iyi . çaydanlıkta kalan ılımış su  olabilir. 

Yumurtaları   ve şekeri iyice mikserin hızlı devrinde çırpalım , iyice köpürsünler. 7-8 dakika kadar çırptıktan sonra , unu ,kabartma tozunu , suyu ekleyelim , malzemelerin birbirine karışması için 1 dakika kadar düşük devirde çırpalım. Yaklaşık 24 cm lik bir tepsi ya da kalıbı iyice katı yağ ile yağladıktan sonra 160 derecede yaklaşık 20 dakika kadar önceden ısıtılmış fırında pişirelim.  Fırından fırına değişiklikler olabileceği için süre sizde daha farklı olabilir. Kürdana yapışmayana kadar pişirelim.  Piştikten sonra ben birden ısı farkı olmaması için fırının ağzını açık olarak biraz içinde beklettikten sonra dışarı çıkarıyorum. Bunu soğumaya bırakalım . Şayet fırınınızda aynı anda pişirebilirseniz kakaolu olan pandispanyayı da aynı anda pişirebilirsiniz. 

Kakaolu pandispanya 

4 adet yumurta 
4 kahve fincanı şeker 
4 kahve fincanı un 
1 kahve fincanı kakao
2 kahve fincanı su 
1 paket kabartma tozu 

Vanilyalı pandispanyadan tek farkı kakaoyu da unla beraber ekliyoruz, aynı şekilde bu pandispanyamızı da yapıp pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. 

Pandispanyalarımız soğurken iç dolgu kremasını hazırlıyoruz 

İç Dolgu kreması 

1 Lt süt 
2 yemek kaşığı un 
2 yemek kaşığı mısır nişastası 
7 yemek kaşığı şeker 
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi 

Un, nişasta , şekeri önceden karıştırıp üzerine sütü ve limon kabuğunu da ekleyip orta ateşte pişiriyoruz. Çok da güzel bir muhallebi oluyor, limonunu biraz daha artırıp ya da içine fıdıklar ekleyerek  güzel muhallebilerde yapabilirsiniz.  Ben yağ koymuyorum ama biraz daha parlak olsun isterseniz 1 yemek kaşığı da tereyağ bu kremaya ilave edebilirsiniz. 

Üst kreması 

1 L süt 
2 yemek kaşığı un 
2 yemek kaşığı mısır nişastası 
2 yemek kaşığı kakao  
7 yemek kaşığı şeker 
Bu da aynı ara krema gibi hazırlanıyor, 

Gelelim dama şeklimize , fotoğraf çekemediğim için anlatıyorum  şimdi .

Elimizde bir vanilyalı bir de kakaolu pandispanyamız var. Pandispanyalarımız soğuyunca ortadan ikiye bölüyoruz . 2 adet vanilyalı 2 adet de kakaolu olmak üzere tam 4 adet pandispanyamız oldu şimdi .

1 adet vanilyalı pandispanya dilimimizi alıyoruz . Pandispanya hamurumuzun çapından küçük bir tabak üzerine ölçü için koyarak etrafından dönerek kesiyoruz. İyice kesildiğinden emin olun, sonra kaldırırken zorlanmayalım. Bu tabaktan çapı küçük başka bir tabağı yine ölçü kullanarak aynı şekilde kesiyoruz .  Diğer pandispanyalara da aynısını yapıyoruz.  Ben hiçbirini ayırmıyorum önce ama kesiyorum, şimdi ayırma işlemine geçiriyoruz. 

1 vanilyalı bir kakaolu olarak tüm çapları yavaş yavaş alarak  birleştiriyoruz  işte resmi...



Bu şekilde her bir katın arasına dolgu kremamızdan koyuyoruz ve en üstede kakaolu kremadan koyup ister hindistan cevizi ile ister fındıkla süslüyoruz. 

Kocaman ve bence oldukça hafif ve lezzetli bir pastamız oluyor. 

Afiyet olsun.....













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder