30 Aralık 2013 Pazartesi

İlk Royal Icing denemem 

Şeker Hamurlu Kurabiyeyi öğrendim sayılır ,sadece  çalışmam gerekiyor, tekniği öğrendikten sonra yapmak o kadar da zor değil bence. 
Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta temiz, titiz ve özenli çalışmak bence. Onun dışındaki şayet kalıplı çalışıyorsanız kolay. Ama  kalıpsız çalışmaksa figür yapmaksa o zaman el yatkınlığı ve çok çalışma gerektiği inancındayım. 
Şeker hamurlu kurabiyeden sonra uzun zamandır merak ettiğim royal icingli kurabiye çalışması yapmayı denedim bu cumartesi . Meriç uykuya dalar dalmaz akşam Mehtapla yaptığım kurabiyeleri süslemeye karar verdim, zaman kısıtlıydı elimi çabuk tutmam gerekiyordu . Kamile de yanımda olunca  birlikte hemen işe koyulduk. Hemen  kremamızı hazırladık , tam kıvamını ilk yapmamıza göre bence gayet iyi tutturduk, işe koyulduk . 

Kurutup desen vermek için zaman çok olmayınca , sıkma aparatımız da  yeterli olmayınca sonuç biraz acemice oldu, ama nasıl bir şey olduğunu neleri nasıl yapmamız gerektiğini bize öğreten bir ilk çalışma için başarılı olduğu düşüncesindeyim. 

Ve işte sonuç... 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder