İlk Royal Icing denemem
Şeker Hamurlu Kurabiyeyi öğrendim sayılır ,sadece çalışmam gerekiyor, tekniği öğrendikten sonra yapmak o kadar da zor değil bence.
Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta temiz, titiz ve özenli çalışmak bence. Onun dışındaki şayet kalıplı çalışıyorsanız kolay. Ama kalıpsız çalışmaksa figür yapmaksa o zaman el yatkınlığı ve çok çalışma gerektiği inancındayım.
Şeker hamurlu kurabiyeden sonra uzun zamandır merak ettiğim royal icingli kurabiye çalışması yapmayı denedim bu cumartesi . Meriç uykuya dalar dalmaz akşam Mehtapla yaptığım kurabiyeleri süslemeye karar verdim, zaman kısıtlıydı elimi çabuk tutmam gerekiyordu . Kamile de yanımda olunca birlikte hemen işe koyulduk. Hemen kremamızı hazırladık , tam kıvamını ilk yapmamıza göre bence gayet iyi tutturduk, işe koyulduk .
Kurutup desen vermek için zaman çok olmayınca , sıkma aparatımız da yeterli olmayınca sonuç biraz acemice oldu, ama nasıl bir şey olduğunu neleri nasıl yapmamız gerektiğini bize öğreten bir ilk çalışma için başarılı olduğu düşüncesindeyim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder